MASTER-acts No Man’s Land en HBA-studenten zoeken elkaar op

Algemeen / Algemeen

In navolging van de lessen van No Man’s Land op de Herman Brood Academie, versterken NML en HBA hun samenwerking. Ter aanvulling op hun MASTER-trajecten, zoeken drie MASTER-acts – KEEK, Avery Strayer en LEWIS – de komende tijd hulp bij de studenten van de HBA. In gesprek met deze makers vertellen ze welke hulp ze van de HBA-studenten kunnen gebruiken.

KEEK
Rapper en spoken word-artiest Tim van Keeken werkt onder zijn artiestennaam KEEK tijdens zijn MASTER-traject onder andere aan de opnames van een live-registratie. Hierover vertelt hij: “Deze registratie willen we gebruiken om om een live studio-sound neer te zetten en om een live video te maken. We zoeken nog iemand die ons kan helpen bij deze opnames. Verder zijn we ook op zoek naar iemand die kan helpen met het creëren van structuur en het neerzetten van een ‘echte’ act, door middel van de juiste branding. Het zou echt tof zijn als we ambitieuze studenten van de HBA kunnen vinden die ons hierbij kunnen helpen.”

Avery Strayer
Ali Anvarian, alias Avery Strayer, is bezig met het afronden van zijn eerste EP. Nu hij zich richt op het vormen van een band en die bandleden hoopt hij te vinden onder de HBA-studenten. “Ik ben heel enthousiast om muzikanten van de HBA te ontmoeten en een band samen te kunnen stellen”, vertelt Ali. “Hiervoor ben ik concreet opzoek naar drie muzikanten: iemand die drums/productie kan doen met SPD, iemand op keys en synths, en nog iemand om bas of extra gitaar te spelen. Idealiter kunnen alle drie de muzikanten ook de liveproductie op zich nemen.”

LEWIS
Nu Sjoukje Hoogma onder haar artiestennaam LEWIS een EP heeft opgenomen, zoekt ze muzikanten die haar muziek samen met haar willen vertalen naar een live-ervaring. Sjoukje: “De uitdaging zit ‘m erin om dezelfde sound te creëren, maar binnen de kaders wel te onderzoeken wat er mogelijk is, zodat het geen precieze kopie wordt van de EP. Ik hecht vooral veel waarde aan het samen spelen, elkaar uitdagen, verrassen en daarbinnen mogen falen. Ik vind het belangrijker hoe je een noot oplost, dan hoe mooi je hem speelt. Ik wil iedereen die met mij samen gaat werken goed leren kennen en langzamerhand samen gaan bouwen.”

Matches
De komende tijd gaan deze MASTER-acts op zoek naar matches met HBA-studenten, onder meer door langs te gaan op de HBA en contact te onderhouden met de studenten, docenten en begeleiders. Zodra we de uitkomsten uit deze samenwerking kunnen presenteren, lees je hier meer over op deze website en onze socials!