No Man’s Talent

Artiesten met een duidelijke ontwikkelingsvraag komen in aanmerking voor No Man’s Talent. Dit traject biedt artistieke, productionele en/of zakelijke ondersteuning aan makers om de volgende stap in hun creatieve proces en carrière te zetten.

Op basis van het artistieke vraagstuk wordt het traject op maat uitgestippeld. Hierbij krijgt de maker de mogelijkheid om zelf een coach aan te dragen. Het team van No Man’s Land staat paraat om te adviseren of ervaren professionals uit het netwerk te verbinden aan het traject. Samen met het team en de coach(es) wordt de duur en de omvang van het traject bepaald en werken we toe naar een concreet einddoel.

Bij No Man’s Talent wordt onderscheid gemaakt tussen drie type trajecten: onderzoeken, maken en presenteren. Een onderzoekstraject focust bijvoorbeeld op experimenteren met sounds en producers om daarna zelfstandig door te werken aan de opnames van een EP. In een maaktraject werkt de act toe naar een concreet product, bijvoorbeeld een EP of een liveshow. Presenteren is het meest intensieve No Man’s Talent-traject waarin er langdurig met een maker wordt samengewerkt waarbij compositie, productie en presentatie samenhangen met zakelijke ondersteuning.

Ontdek wat er mogelijk is per traject en meld je aan!

 

ONDERZOEKEN

In dit type No Man’s Talent-traject onderzoeken makers het antwoord op hun ontwikkelingsvraag. Dit doen ze onder begeleiding van een ervaren coach die ze zelf mogen aandragen of selecteren met het team van No Man’s Land. Coaching kan gericht zijn op een specifiek gebied zoals branding, podiumpresentatie, de opnames van pre-pro’s, bandcoaching, het ontwikkelen van een nieuwe sound of verbeteren van een live setup. Het is een kortdurend traject dat per maker kan variëren van enkele uren tot enkele dagdelen. 

 

MAKEN 

Klaar voor de volgende stap? Het No Man’s Talent-traject ‘maken’ biedt je de kans om ambities te realiseren richting een helder product. De artistieke vraag en persoonlijke doelen worden hierbij vertaald naar realistische en haalbare afspraken. Dit traject werkt bijvoorbeeld toe naar het opnemen van een EP, het schieten van een videoclip, het maken van persfoto’s of een perspakket of het ontwikkelen van een liveshow. In een periode van maximaal 12 maanden worden er 60-100 uren geïnvesteerd door de artiest en coach(es).

 

PRESENTEREN 

‘Presenteren’ is het meest intensieve No Man’s Talent-traject. Het is een langdurig en professionele samenwerking van maximaal 24 maanden tussen de maker en No Man’s Land. Het gaat vaak om een combinatie tussen compositie, productie en presentatie. Hierbij wordt toegewerkt naar een eindproduct en een tour waarbij de maker op zakelijk en productioneel vlak wordt ondersteund door No Man’s Land. Voor dit No Man’s Talent-traject wordt een projectplan geschreven en een begroting opgesteld met een gezonde financieringsmix. Via extra aanvragen wordt het totale traject gefinancierd waarbij de artistieke uitgangspunten van de maker centraal staan. In samenwerking met verschillende coaches werken de artiest en het team naar het einddoel.