Talentontwikkeling

De weg naar duurzaam succes is geen lineaire route. Het is een pad van vallen, leren en weer opstaan. En dan nogmaals doen. Wij bieden ondersteuning en we gidsen en faciliteren de doorstroom van veelbelovend muziektalent.

Makers krijgen in hun creatieve proces te maken met verschillende obstakels: onvoldoende kennis en organiserend vermogen, gebrek aan tijd, onvoldoende budget of te weinig connecties. No Man’s Land stelt makers in staat om op eigen voorwaarden hun artistieke identiteit te ontdekken en tot nieuwe producten te komen. Authenticiteit, vernieuwingsdrift en kwaliteit staan hierbij centraal. Wij staan voor, naast en achter makers, die moedig hun weg naar de top van hun eigen kunnen verkennen en creëren.

Adviesgesprek

Zit je met een vraag over jouw artistieke ontwikkeling, loop je tegen productionele knelpunten aan, heb je behoefte aan zakelijk advies, wil je weten hoe de muziekwereld werkt of op welke manier je jouw plan kunt financieren? Boek dan een gratis adviesgesprek van 30 minuten waarin we jouw vraag bespreken en kijken naar de mogelijkheden.

MASTER

MASTER is hét ontwikkelingstraject in de regio Midden-Nederland om eigenzinnige, gedreven en getalenteerde makers de ruimte te bieden om zich te ontplooien als maatschappelijk relevant kunstenaar. Om makers te ondersteunen in hun proces bieden wij:

– Persoonlijke begeleiding: advies, kennis, branding, productie, liveshow

– Projectmanagement: muziek uitbrengen, social media campagnes, meerjarenplan

– Netwerk: contact met relevante professionals, gelijkgestemden en communities

– Budget: financiële ontwikkelingsbijdrage, subsidiebegeleiding

Online Spreekuur

Elke laatste dinsdag van de maand organiseert No Man’s Land het Online Spreekuur. Tijdens het Online Spreekuur ga je als talentvolle muzikant of opkomende muziekindustrieprofessional in gesprek met de mensen die jou voorgingen en jou kunnen voorzien van de beste adviezen en tips. Het Online Spreekuur wordt aangekondigd op onze socials, dus houd Instagram en Facebook in de gaten. 

Steunfonds Talentvolle Makers

Talentvolle makers in de culturele sector hebben als gevolg van de coronacrisis lange tijd niet of nauwelijks werk kunnen produceren en presenteren. Daarom heeft de provincie Utrecht in 2021/2022 een bedrag beschikbaar gesteld om de ontwikkeling van artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers te stimuleren. Hier is flink op ingetekend door makers waardoor het budget ver achterbleef bij de vraag. De regeling is op dit moment gesloten, maar er wordt gekeken of de regeling in de toekomst weer geopend kan worden. 

Vraag & antwoord

Tijdens de verschillende evenementen en activiteiten die we organiseren en faciliteren, wordt veel kennis uitgewisseld. Als organisatie vangen we zoveel mogelijk van deze kennisoverdracht op, zodat we dit onder kunnen brengen op dit platform – bijvoorbeeld op de ‘Vraag & antwoord’-pagina’s. Zo kunnen talentvolle makers zich op een toegankelijke manier verrijken met kennis over specifieke onderwerpen, namelijk:

Hoe kom ik aan shows?

Hoe versterk je je netwerk?

Hoe maak je een goed plan?

Hoe financier je jouw creatieve idee?

De komende tijd blijven we deze lijst aanvullen met meer ‘Vraag & antwoord’-pagina’s.