Hoe scherp je je projectplan aan? Anouk Wolf en SULTAN. geven antwoord

Club No Man's Land / Club No Man's Land Steunfonds / Steunfonds

Door het massale aantal aanvragen voor het Steunfonds Talentvolle Makers, konden veel Utrechtse makers helaas geen bijdrage ontvangen voor hun projectplan. No Man’s Land bood hen de gelegenheid tot een adviesgesprek met een ervaren muzikant of een andere muziekprofessional. Vorige week vroegen we TRIGGRRD en D’ORANGE al wat ze hiervan leerden; deze week is het de beurt aan Anouk Wolf en SULTAN.

Anouk Wolf
Anouk Wolf is een singer-songwriter die dromerige popmuziek met vleugjes soul en indiefolk schrijft. Ze begeleidt zichzelf op piano en gitaar, of laat zich begeleiden door haar band. Anouk Wolf herken je aan haar krachtige, doch kwetsbare stem. Haar poëtische, maar herkenbare teksten schrijft ze zowel in het Engels als in het Nederlands.

Waarom heb je een aanvraag ingediend voor het Steunfonds Talentvolle Makers?
“Ik kwam het Steunfonds Talentvolle Makers tegen via mijn studie (HKU conservatorium) en bedacht me meteen dat dit als geroepen kwam. Heel tof dat de gemeente Utrechtse makers wil steunen in deze, helaas, lastige tijden! Met het Steunfonds wilde ik graag mijn EP-project gaan bekostigen. Hieronder vallen onder andere de kosten van de studio, de mastering, het artwork en het drukwerk. Bovendien wil ik ook een vette release-show van de EP geven in de vroege zomer van 2022, het liefst in Cloud Nine, TivoliVredenburg!”

Wat heb jij uit het adviesgesprek met Conchitta Bottse gehaald?
“Mijn adviesgesprek met Conchitta Bottse was voor mij erg leuk en motiverend. Ten eerste was het een heel gezellig gesprek en was het tof om een keer met een programmeur te spreken. Daarnaast kon ik mijn vragen kwijt over hoe je optredens vergaren aanpakt. Dit komt mij op dit moment heel goed uit, aangezien ik in aanloop naar en ná het uitkomen van mijn debuut-EP graag veel zou willen spelen. Conchitta gaf me veel motivatie om het vooral gewoon te doen: die mail te sturen, die programmeur te bellen, niet te terughoudend te zijn, maar er gewoon voor te gaan!”

Welke tips & tricks die je uit het gesprek hebt gehaald, zijn het meest waardevol?
De meest waardevolle tip was voor mij om niet te schromen om hulp te vragen. Conchitta vertelde mij dat er heel veel mensen (aan de programmerings- en managingskant) zijn die je graag verder willen helpen. En daarnaast: dat de muziek voor zich spreekt, en dat je daar vooral je kracht uit moet halen. Ook al is je mailtje crappy, als de muziek goed is, is het goed. Dus wees niet te perfectionistisch in dit opzicht en stuur die mail met dat live-filmpje gewoon, ook al is het met een telefoon gefilmd!

Wat is nu het plan?
“Mijn plannen zijn om vooral flink verder te werken aan mijn project. Het Steunfonds is (welverdiend!) naar andere makers gegaan, maar ik hoef niet te treuren: ik heb namelijk van het Senafonds subsidie gekregen. Daarmee kan ik nu mijn EP en release-show deels (de rest komt uit eigen zak) financieren, dus daar ben ik ontzettend blij mee! In december ga ik eerst maar eens afstuderen van het conservatorium, met m’n EP als afstudeerproject. Vervolgens ga ik de songs afmixen in de studio en laten masteren, werken aan het artwork en dan aan de releaseshow! Verder wil ik ook graag meer live gaan spelen, mocht 2022 dat toelaten, dus daar wil ik ook achteraan gaan. Gewoon programmeurs mailen, zoals Conchitta zei, en me aanmelden voor o.a. Popronde. Daarnaast wil ik ook veel nieuwe dingen blijven schrijven, voor m’n soloproject, m’n band en voor samenwerkingen mét anderen en vóór anderen.”

SULTAN.
SULTAN. is een driekoppig rock ‘n roll-gevaarte uit Utrecht! Deze energieke band bestaande uit Clemens van Laar op zang en gitaar, Sacha Palies op zang en bas en Auke de Vries op drums. Ze staan bekend om hun brutale apocalyptische rock met eigenwijze nummers over het digitale tijdperk en laten je tijdens knallende liveshows graag alle hoeken van de ruimte zien. Ze laten zich graag inspireren door bands als Queens of the Stone Age, maar geven hier dan ook graag een twist aan met bijvoorbeeld invloeden uit oosterse disco.

Waarom hebben jullie een aanvraag ingediend voor het Steunfonds Talentvolle Makers?
“Wij zijn net klaar met Popronde en wij wilden graag doorpakken. Hierbij hebben we steun nodig voor het vastleggen van ons doorontwikkelde concept. Zo willen we doorgroeien, in de hoop om weer een trede hoger te komen in de Nederlandse popwereld.”

Wat heb jij uit het adviesgesprek met Lane Reckman gehaald?
“Lane Reckmann gaf ons in dit gesprek goede ideeën om op het huidige niveau en in de huidige fase waarin we ons nu als band bevinden, hulp te krijgen bij de organisatie van allerlei zaken die rond de band moeten gebeuren. Daarnaast hebben we ook goede tips gekregen om stappen te maken ons live-plan verder te ontwikkelen.”

Welke tips & tricks die je uit het gesprek hebt gehaald, zijn het meest waardevol?
“Houd niet teveel vast aan rollen en denk ik mogelijkheden. Zo kan je geluidsman bijvoorbeeld ook tourmanager zijn en andersom.”

Wat zijn nu je plannen/volgende stappen die je gaat uitvoeren?
“Wij gaan kijken of het lukt om met de opbrengsten van afgelopen maanden zelf onze volgende stappen te financieren. We willen in ieder geval twee kneitergoede singles opnemen en onze live-energie en gekheid zien vast te leggen in een opname.” 

 

Het Steunfonds Talentvolle Makers verdeelde €100.000 onder getalenteerde makers in de provincie Utrecht. Op basis van de gehonoreerde aanvragen geven we een nieuwe (fysieke!) editie van Club No Man’s Land vorm, waarin we voldoende ruimte creëren voor vragen aan experts en ontmoeting tussen makers. Klik hier voor meer informatie.