€100.000 voor artiesten, makers en muzikanten vanuit provincie Utrecht

Steunfonds / Steunfonds

Artiesten in de culturele sector hebben als gevolg van de coronacrisis lange tijd niet of nauwelijks werk kunnen produceren en presenteren. Daarom heeft de provincie Utrecht €100.000,- beschikbaar gesteld voor artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers om de ontwikkeling van nieuw aanbod te stimuleren. Het Steunfonds Talentvolle Makers biedt financiële ruimte om artistieke ontwikkeling op korte termijn te realiseren. Op EnterNoMansLand.nl kunnen jonge talentvolle makers uit de provincie Utrecht een aanvraag indienen tot 1 november 2021.

Selectie door netwerk van regionale podia en experts
In opdracht van de provincie Utrecht heeft De Coöperatie de handen ineen geslagen met De Helling, FLUOR en KOSMIK. Gezamenlijk stellen de partners een selectiecommissie samen waarin ook gevestigde pop/hiphop makers en producenten uit de regio worden opgenomen. Op basis van hun ervaring en expertise bepalen deze partijen welke makers met een directe financiële impuls onmiddellijk aan de slag kunnen om hun artistieke visie te realiseren.

Onderzoeken, maken of excelleren
Naas het creëren van nieuw aanbod staat de ontwikkeling van jonge, talentvolle makers centraal binnen het Steunfonds Talentvolle Makers. Een heldere ontwikkelingsvraag met een concreet doel zijn daarom van belang voor een succesvolle aanvraag. Makers die iets willen onderzoeken of makers rondom een eigen muziekproject kunnen binnen Regeling 1: Onderzoeken/maken tussen de €1.000,- tot €4.000,- aanvragen. Hierbij kan je denken aan het opnemen van muziek, het maken van een video of de ontwikkeling van een liveshow. Bij Regeling 2: Excelleren komen drie acts in aanmerking voor een bijdrage van €10.000,-. Dit budget is bestemd voor gevorderde makers die willen werken aan de compositie, productie en presentatie van een eindproduct waarbij ook een professioneel organiserende partij is betrokken.

Bekendmaking selectie tijdens muziekconferentie No Man’s Land
Makers kunnen een aanvraag indienen tot 1 november 2021. Hierna gaat de selectiecommissie aan de slag met het selecteren van de makers die in aanmerking komen voor een financiële bijdrage. Op 24 november wordt de definitieve selectie bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse muziekconferentie No Man’s Land, die dit jaar wederom online plaatsvindt op EnterNoMansLand.nl en wordt uitgezonden vanuit TivoliVredenburg. Alle aanvragers ontvangen een digitale uitnodiging om deel te nemen aan No Man’s Land 2021 en aanwezig te zijn tijdens de bekendmaking.

Dien je aanvraag voor het Steunfonds Talentvolle Makers hier in!

Foto: Jessie Kamp