Steunfonds Talentvolle Makers

LET OP: De regeling ‘Steunfonds: Talentvolle Makers’ is gesloten. Het is op dit moment niet mogelijk om aanmeldingen in te zenden. 

Talentvolle makers in de culturele sector hebben als gevolg van de coronacrisis lange tijd niet of nauwelijks werk kunnen produceren en presenteren. Daarom heeft de provincie Utrecht €100.000,- beschikbaar gesteld om de ontwikkeling van artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers te stimuleren.

Via het nieuwe muziekplatform EnterNoMansLand.nl kunnen jonge talentvolle makers uit de provincie Utrecht een aanvraag indienen tot 1 november 2021. Met een directe financiële impuls kunnen makers onmiddellijk aan de slag. De keuze kan worden gemaakt uit Regeling 1: Onderzoeken/maken waarbij tussen de €1.000,- en €4.000,- kan worden aangevraagd of Regeling 2: Excelleren waarbij €10.000,- wordt bijgedragen.

Voor het Steunfonds Talentvolle Makers heeft De Coöperatie de handen ineen geslagen met De Helling, FLUOR en Kosmik. Gezamenlijk stellen deze partners een selectiecommissie samen en beoordelen alle aanvragen.

 

REGELING 1: ONDERZOEKEN/MAKEN

Je kan een aanvraag doen als je iets wil onderzoeken of maken rondom een eigen muziekproject. Hierbij kan je denken aan het opnemen muziek, het maken van een video of de ontwikkeling van een liveshow. Je kunt hiervoor een bijdrage aanvragen tussen de €1.000,- tot €4.000,-. Betaal hiervan bijvoorbeeld een studio, fotograaf, band coach, regisseur, stylist, producer of branding expert. Realiseer jouw artistieke visie en dien je aanvraag in vóór 1 november 2021.

 

REGELING 2: EXCELLEREN

Drie acts komen in aanmerking voor een bijdrage van €10.000,-. Dit budget is bestemd voor gevorderde makers die willen werken aan de compositie, productie en presentatie van een eindproduct. Om in aanmerking te komen voor deze regeling is het een pre als je met een professioneel organiserende partij samenwerkt. Denk daarbij aan managers, labels en/of boekers. Daarnaast verwachten we dat je een beknopt projectplan schrijft (mik op 5 pagina’s) inclusief begroting. De artistieke uitgangspunten van de maker en de haalbaarheid van het project vormen de basis van de toekenning van het budget.

 

BEOORDELING, BEKENDMAKING, BETALING & EVALUATIE

> De selectiecommissie wordt samengesteld uit de artistieke omgeving Midden-Nederland. Dit zal worden ingericht met muziekprofessionals vanuit De Helling en De Coöperatie uit Utrecht en Kosmik en Fluor uit Amersfoort, samen met gevestigde pop/hiphop makers en een producenten uit beide steden.

> Het aangevraagde bedrag dat je ontvangt, mag 100% van je projectkosten dekken.

> Nadat de aanmeldtermijn is verstreken, op 1 november 2021, gaat de selectiecommissie aan de slag met het selecteren van de makers die in aanmerking komen voor de regelingen. De aanvragen worden op zichzelf beoordeeld. Afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen wordt een prioritering gemaakt op basis van kwaliteit om het budget van €100.000,- te verdelen.

> De selectiecommissie beoordeelt aanvragen op:

> Motivatie

> Onderbouwing hoe dit plan bijdraagt aan de ontwikkeling van de maker

> Haalbaarheid

> Budgettering

> Volledigheid

> Op 24 november worden alle geselecteerde acts bekendgemaakt tijdens de online muziekconferentie No Man’s Land 2021.

> Na een toekenning van de bijdrage ontvangt de aanvrager 90% van het bedrag.

> Let op: 24 november 2022 dient het project afgesloten te zijn.

> Binnen 3 maanden na afloop van het project vult de aanvrager een online evaluatieformulier in waarna de overige 10% wordt overgemaakt.

> Er kan geen bijdrage worden aangevraagd bij het Steunfonds Talentvolle Makers door een dienstverlenend subsidiebureau of tussenpersoon.