Zeevlinder: “Ik weet nu dat ik meer mag vertrouwen op mezelf en anderen”

MASTER / MASTER

Terwijl er een einde komt aan 2021, komt er ook een einde aan het MASTER-traject van Isabelle Hauschildt alias Zeevlinder. We blikken terug op haar traject en kijken vooruit. Waar vliegt Zeevlinder heen en wat neemt ze mee in de rest van haar muzikale carrière?

Kleine ideeën en demo’s die op de plank liggen uitwerken tot echte nummers en deze samenvoegen tot een album: dat is het doel van Zeevlinder bij de start van het MASTER-traject. Daarnaast wil Isabelle erachter komen wie Zeevlinder nu écht is en waar zij haar plek kan vinden met haar muziek. Om deze doelen te behalen werkt ze tijdens het traject samen met producer en docent Hans Weekhout, die haar helpt bij het produceren, mixen en masteren van haar muziek, Josephine Zwaan, die haar coacht bij het ontdekken van haar eigen sound, en met Carlo Kiksen, met wie ze aan een strategie voor de branding en release van haar album werkt. “Ik had het eigenlijk nog nooit ervaren om een ‘team’ om me heen te hebben van mensen die allemaal zo goed, aandachtig en enthousiast met mij meedenken. Ik ben erachter gekomen dat dit een luxe is die ik niet wil missen in mijn carrière”, zegt Isabelle over de samenwerking met haar coaches.

Naast het uitbrengen van muziek heeft Isabelle altijd al als droom gehad om een beweging te bouwen rondom Zeevlinder, waarmee ze bewustzijn creëert voor maatschappelijke thema’s. “Carlo vond dit idee te gek en geloofde echt in de dingen die ik zei. Daardoor heb ik heel veel zin gekregen om aan de toekomst van Zeevlinder te werken. Alle wilde en innovatieve ideeën die ik heb zijn gewoon mogelijk: dat heb ik nu wel geleerd!” 

De doelen die Isabelle had aan het begin van het MASTER-traject zijn behaald. Zo ligt er een projectplan voor de releaseperiode en heeft ze gewerkt aan de zichtbaarheid van Zeevlinder op Instagram, YouTube en Spotify. Tot slot bracht Zeevlinder in november haar eerste mixtape ‘Beats By The Universe’ uit, waarbij een passend artwork, videoclips en een live-video uiteraard niet ontbreken. 

Naast het bereiken van deze concrete zaken heeft Isabelle veel over zichzelf en haar proces geleerd: “Over het algemeen besteed ik veel tijd aan onzeker zijn en twijfelen tijdens mijn proces. Ik weet nu dat ik meer mag vertrouwen op mezelf en anderen.”

Door de intensieve begeleiding van haar coaches is de groei van Zeevlinder als producer niet onopgemerkt gebleven. Ze is gevraagd om deel te nemen aan het schrijfkamp van The Heartist en vervolgens om de muziek van de artiesten daar te produceren. “Mijn skills hebben zo’n grote sprong gemaakt dat ik er zelf ook nog best van sta te kijken. Het smaakt naar meer: nog beter worden, nog meer mooie dingen maken en anderen helpen om mooie dingen te maken.”

Het resultaat van Isabelles harde werk wordt ook snel zichtbaar: de singles die ze heeft gereleased worden goed beluisterd, de eerste boekingen zijn binnengekomen en afgelopen november had ze haar eerste optreden in Utrecht. De komende tijd zal Zeevlinder nog veel meer van zich laten horen. Zo is ze gevraagd door rosetta. om productiecoaching te geven, gaat ze samen met andere muzikanten muziek maken en brengt ze in januari 2022 een lo-fi mediatie-album uit. Ook gaat Zeevlinder in 2022 een documentaire maken rondom het thema ‘Nederland eet vlees’. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt er muziek klaar voor een volgend album. Al met al: een vliegende start met veel mooie projecten op de planning, waar met passie en vertrouwen aan gewerkt zal worden.