Wolfie zet met nieuwe liveregistratie volgende stap in carrière

MASTER / MASTER

Wolfie is een rapper/singer-songwriter die met een echte overlevingsmentaliteit en een grote dosis optimisme muziek maakt waarmee hij zijn onstuimige jeugd – waarin hij zes jaar op straat leefde – een positieve draai geeft. Met een op maat gemaakt MASTER-traject begint Wolf Kuik, zoals zijn echte naam luidt, aan een nieuwe stap in zijn muzikale carrière.

Als Wolf probeert uit te leggen wat muziek voor hem betekent, vertelt hij: “Ik word mijn hele leven al geïnspireerd en gemotiveerd door muziek. Muziek geeft me het gevoel dat er meer is, een gevoel van verbondenheid ook.” Voordat Wolf begint met muziek maken, schrijft hij eerst teksten. Wanneer hij een jaar of dertien is, maakt hij zijn eerste raps en een aantal jaar later vormt hij samen met Sam Raaijmakers, alias Massi, het duo Exclamation. “De muziek die we toen maakten was vooral gericht op rap, met droge beats en weinig andere muzikale elementen. Nu laat ik naast hiphop ook andere genres tot mijn muziek doorklinken. Ik vind het lastig om mijn eigen geluid een naam te geven, maar er gaat vaak wel een bepaalde melancholiek vanuit. Ik schrijf altijd introspectieve teksten waarin ik terugkijk op mijn turbulente jonge leven, maar daar geef ik dan een positieve draai aan, omdat ik ervan overtuigd ben dat je met een positieve houding uit de diepste dalen kunt kruipen.”

Met een aantal singles en een EP op zak, komt het MASTER-traject op het juiste moment in Wolfies carrière. “Tijdens dit traject ga ik werken aan een professionele liveregistratie, om zo mijn muziek een extra dimensie te geven. Hierin wordt ik begeleid door Misha van der Winkel, met wie ik inhoudelijk kan sparren over de vele keuzes die moeten worden gemaakt. Ook wil ik extra progressie boeken door zangles te volgen. Hoewel er volgens mijn zanglerares technisch gezien weinig op mijn stem valt aan te merken, wil ik hierin meer zelfvertrouwen opbouwen, omdat ik naast rappen nog niet zo heel veel gezongen heb. Verder heb ik een band samengesteld, bestaande uit producer Ganzali, gitarist David van der Beld en toetsenist Espen Sturm. Samen hebben we al een goede synergie, maar gelukkig hebben we ook nog een bandcoach: Reazun. Met zijn ervaring en skills kan hij onze samenwerking naar een nog hoger plan tillen. Ik weet zeker dat het ons met z’n allen gaat lukken om er iets heel moois van te maken en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan”, onderstreept Wolf nog maar eens zijn positieve mindset.

Houd Wolfie in de gaten: eind deze maand al, op 27 augustus, brengt hij een nieuwe single uit!

 

Foto: Joren Benjamins