Week van het Nederlands Poptalent: 22 t/m 28 november

Algemeen / Algemeen

Artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers spelen een onmiskenbare rol in de samenleving. Zij bekritiseren, vertegenwoordigen, innoveren, zoeken en entertainen. Als gevolg van de coronacrisis heeft deze creatieve voorhoede echter lange tijd nauwelijks werk kunnen presenteren. Daarom zetten Muzikantendag, No Man’s Land en Popronde, samen met alle popkoepels en mediapartners, poptalent in de spotlight en roepen gezamenlijk de Week van het Nederlands Poptalent uit van 22 t/m 28 november.

De verplaatsing van evenementen heeft ervoor gezorgd dat de deze muziekorganisaties programma aanbieden in deze week voor en met aanstormend poptalent. In het kader van talentontwikkeling staan presentatie, ontmoeting en kennisdeling centraal deze week. Muzikantendag, No Man’s Land en Popronde bundelen hun krachten om samen met de provinciale popkoepels en mediapartners extra aandacht te geven aan deze waardevolle makers.

No Man’s Land – 22, 23 & 24 november

De negende editie van No Man’s Land staat voor de deur. Voor het tweede jaar op rij vindt de Utrechtse muziekconferentie volledig digitaal plaats. Op het nieuwe muziekplatform EnterNoMansLand.nl worden meer dan 40 crash courses, panelgesprekken, inspiratiesessies en showcases (live) uitgezonden via vijf kanalen. Drie dagen lang biedt het programma interactie met 130 artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers via live Q&A’s, een-op-eensessies en de chat. Ben jij erbij?

Popronde – 25, 26 & 27 november

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar door het land tourt met een selectie van de grootste poptalenten van het moment. In 42 steden zie je de acts die er de komende jaren toe doen. Ook dit jaar wordt het festival afgesloten met een Eindfeest in de Melkweg Amsterdam op zaterdag 27 november. Van hiphop tot metal, van indie tot dance: ontdek tijdens de Popronde je nieuwe favoriete act!

Muzikantendag – 27 november

Dit jaar vindt Muzikantendag plaats op zaterdag 27 november in de Melkweg Amsterdam. De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Met vertegenwoordigers uit de hele industrie zitten meer dan 80 professionals voor je klaar. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP.

De Week van het Nederlands Poptalent vindt plaats van 22 tot en met 28 november. Meer programma wordt binnenkort bekendgemaakt.