Terugblik Club No Man’s Land: Hoe kom ik aan shows?

Club No Man's Land / Club No Man's Land

Afgelopen week vond in het café van De Helling weer een leerzame editie van Club No Man’s Land plaats! Hoe dat eruit zag, lees en zie je in deze terugblik.

Panelleden Imke Loeffen, Jeps Salfischberger, Eva von der Assen en GINGE kwamen met talloze tips over hoe je als beginnende maker aan shows komt. Een aantal daarvan vind je in deze terugblik, net als een fotoverslag van deze editie. Meer tips volgen binnenkort op dit platform, dus houd ons in de gaten!

  • “Popronde was voor mij meters maken: op alles wat me kwam aanvliegen, heb ik ‘ja’ gezegd. Daar heb ik veel van geleerd, onder andere om écht voor een publiek te staan.” – GINGE over haar eigen ervaringen als talentvolle maker.
  • “Ik kijk vaak op sociale media of je volgers hebt en of je al eerder gigs hebt gehad. Het is héél belangrijk dat je goed live-materiaal hebt, want zonder dat boek je bijna nooit. Ik wil kort de feiten zien, geen ellenlange verhalen.” – Eva von der Assen over waar een programmeur op let.
  • “Begin met het opbouwen van een ‘vlek’ in je eigen stad: ga alle podia langs van klein naar groot. Vervolgens kun je podia uit andere steden benaderen met de mededeling dat je in je eigen stad zalen uitverkoopt – en die fans meeneemt. – Jeps Salfischberger over welke stappen je zet om aan live-optredens te komen.
  • “Wanneer je te weinig betaald hebt gekregen bij een podium dat is aangesloten bij het Nationaal Podium Plan, vullen zij je gage aan. – Imke Loeffen met een bruikbare tip over de betaling van je optreden.

Foto’s: Dagmar van der Zalm