Steunfonds Talentvolle Makers kent €100.000 toe aan 28 Utrechtse artiesten, makers en muzikanten

Steunfonds / Steunfonds

In oktober werd het Steunfonds Talentvolle Makers gelanceerd op het Utrechtse muziekplatform EnterNoMansLand.nl. Makers in de culturele sector hebben als gevolg van de coronacrisis lange tijd niet of nauwelijks werk kunnen produceren en presenteren. Daarom stelde de provincie Utrecht €100.000 beschikbaar voor artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers om de ontwikkeling van nieuw aanbod te stimuleren. Maar liefst 197 makers dienden een projectaanvraag in met de ambitie om op korte termijn een artistieke ontwikkeling te kunnen realiseren met deze financiële bijdrage. 28 aanvragen werden gehonoreerd.

Conceptuele visuals en invloeden uit het Afrikaanse Soukous genre
Een commissie van tien muziekprofessionals, bestaande uit artiesten en vertegenwoordigers van 3FM, De Helling, FLUOR, KOSMIK, No Man’s Land, Snowstar Records, Stranded FM en TivoliVredenburg, beoordeelde de aanvragen op basis van motivatie, onderbouwing, haalbaarheid en budgettering. De projectplannen moesten de impact op de ontwikkeling van de artiest onderbouwen. Zo gaat Future Husband experimenteren met nieuwe schrijfwijzen, de harmonieën uit de gospel en invloeden uit het Afrikaanse Soukous genre. I Think I Think gaat onderzoeken hoe ze kunnen innoveren door middel van conceptuele visuals en belichting. Ook .multibeat is klaar voor de volgende stap: na een aantal succesvolle samenwerkingen gaan ze werken aan een onafhankelijke liveshow én hun debuutalbum.

28 makers ontvangen financiële bijdrage vanuit het Steunfonds Talentvolle Makers
Naast .multibeat, Future Husband en I Think I Think ontvangen ook de volgende makers een bijdrage tussen de €1.000 en €10.000: Mevrouw Tamara, Duimalot, Banji, SiNNiWAVi, Sylvan Amoureus x Niels van Haaften, Felicitas, Sem Hak, Bas Beenackers, Della Dix, Gele Lambo, Go Fishing!, Kruidkoek, ZWIJMEL, Michiel Dutilh, Immen, A. Johanson, Beachdog, Roodnoot, Thistle Sifter, Duraa, Stompeloer, Mr. Ray Bass, Tano Rivers, CHARLOT en Post Traumatic Drum Disorder.

Speciale editie Club No Man’s Land: Advies, feedback en ontmoeten
Op 8 december vindt in De Helling een speciale editie plaats van Club No Man’s Land, dé kennis- en netwerkavond voor aanstormende makers en muziekindustrieprofessionals. In het kader van subsidie- en fondsaanvragen deelt een ervaren panel van experts hoe je een artistieke visie vertaalt naar een plan, begroting en executie. De gehonoreerde makers van het Steunfonds Talentvolle Makers worden uitgenodigd om kennis te maken met elkaar en hun aanvragen worden mede als input gebruikt om het gesprek te kickstarten. Artiesten van wie de aanvraag niet is toegekend, krijgen de kans om zich voor aanvang in te schrijven voor een adviesgesprek waarbij ze een-op-een in gesprek gaan met een professional. De aansluitende borrel biedt kans om op laagdrempelige wijze te netwerken met gevestigde makers en doorgewinterde muziekprofessionals. Aanmelden kan gratis via www.EnterNoMansLand.nl.