No Man’s Land 2021 is live!

Conferentie / Conferentie

Vanavond om 19:30 start op 2021.EnterNoMansLand.nl de negende editie van de conferentie No Man’s Land. We trappen af met de reportage Tweestrijd in Originaliteit, waarin hosts Imke & Jennifer sterke samenwerkingen onderzoeken tussen makers en organisatoren. 

Meer dan 40 onderdelen bieden programma voor zowel talentvolle makers als voor ervaren muziekprofessionals en beleidsmakers. Met het thema ‘Authenticiteit als Norm’ concentreert deze tweede online editie zich, zoals altijd, op de kwaliteit en het effect van het creatieve proces.

Ook is het belangrijk om authentiek handelen en de overwegingen op persoonlijk- en maatschappelijk  vlak te benoemen en te onderzoeken. Terreinen als inclusiviteit, cancelcultuur en de functie van kunst in de samenleving vragen om voortdurend onderzoek om aan kracht te winnen en van waarde te zijn. De samenleving is op drift en dus zijn onze kunsten dat ook. Makers bekritiseren, vertegenwoordigen, innoveren, zoeken en verleggen grenzen. Een constructief en overdrachtelijk proces levert de noodzakelijke inzichten voor nu en de dag van morgen.

We agenderen op No Man’s Land verschillende sessies, die er dieper op in gaan.

Zo zoeken we een sterkere muzieksector in Muziek en Politiek: Wie behartigt de belangen van de muzikale maker? Tussen Kunst en Cancelcultuur gaat op zoek naar de gezonde balans tussen cancelcultuur en compromisloze kunst. In de reportage Representin’ Realness: Vrouwen in Hiphop én in het live-panel Vrouwen in Hiphop wordt de huidige positie van vrouwen in the game onder de loep genomen door onder andere Kim Dankoor en Tiziana Mulier.

Ook maken we tijdens de conferentie bekend welke Utrechtse makers een toekenning krijgen op hun aanvraag bij het Steunfonds Talentvolle Makers. Met een financiële bijdrage tussen de €1.000 en €10.000 wordt hun positie versterkt en de ontwikkeling gestimuleerd door de provincie Utrecht.

Vanavond en morgen start het avondprogramma om 19.30 uur. Aanstaande woensdag start de bomvolle conferentiedag om 09.45 uur. Zie u online bij u thuis! 

Bestel hier je ticket!