NML en GRAP presenteren drie Brood en Spelen afleveringen over Fair pay & play

Conferentie / Conferentie

In samenwerking met GRAP en Studio Pandora komen er in oktober en november drie speciale Brood en Spelen afleveringen uit over de de Fair Practice Code en Fair Pay. Hosts Lars Kelpin en Jasper van Vugt gaan in gesprek met muzikanten, organisatoren en beleidsmakers over dit actuele onderwerp.

Aankomende zaterdag (29 oktober) komt de eerste aflevering uit. Lars Kelpin gaat het gesprek aan met Áslaug en Menno Krivokutya (Waltzburg), beide muzikanten die al een paar jaar goed aan de weg aan het timmeren zijn. Maar hoeveel verdienen zij met optredens, streaming en airplay? En welke kosten hebben ze nog meer?

In de tweede aflevering (12 november) duiken we met Lisa de Jongh (TivoliVredenburg/Bevrijdingspop Haarlem) in hoe een gage tot stand komt en hoeveel het een zaal kost om een optreden te organiseren. We kijken met Chris Moorman (Popronde/Welcome To The Village) naar hoe een gratis toegankelijk festival voor beginnende acts als de Popronde de financiën regelt voor artiesten en speelplekken.

In de derde en laatste aflevering (26 november) gaan we met Anne Breure (Kunsten’92) en Arriën Molema (BAM! Popauteurs) dieper in op hoe het systeem aangepakt moet worden om tot een meer evenwichtige vergoeding voor artiesten te komen. Wat is er al bereikt, waar gaan we naartoe en welke stappen moeten er nog gezet worden?

Op woensdag 7 december komen alle inzichten die zijn opgedaan in de gesprekken samen op No Man’s Land in het panel: Fair pay & play. Hier wordt live besproken wie welke verantwoordelijkheid heeft en waar mogelijke oplossingen liggen.

De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Deezer en Google Podcasts.