‘Money minded’ TITIA start MASTER-traject

MASTER / MASTER

TITIA maakt maatschappelijk geëngageerde, alternatieve popmuziek over hoe je rijk kunt worden. Allerlei hedendaagse thema’s, zoals crypto’s en de FIRE-beweging (Financial Independence, Retire Early), komen hierin aan bod. In gesprek met Titia Hogendoorn legt ze uit wat haar plannen zijn en hoe haar MASTER-traject eruit ziet.

Kun je iets over jezelf en je muziek vertellen?
“Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met muziek maken omdat ik een heel duidelijke visie voor ogen had van wat ik wilde maken: een EP en een daarbij horende live-act over de money mindset. De eerste driekwart jaar bestonden uit muzieklessen, productiecursussen, veel schrijven, uitproberen, en op mijn bek gaan. Daarnaast ging ik op zoek naar iemand die muziek met mij kon maken. Uiteindelijk heeft Babs drie nummers voor mij geproduceerd en me geholpen om de eerste stappen tot het maken van echte tracks. Omdat ik daarna een beetje vast zat, verwees ze mij naar No Man’s Land. Hier hebben we een mooi MASTER-traject uitgestippeld, dat nu steeds meer vorm begint te krijgen.”

Hoe ziet die vorm er dan uit?
“Het traject bestaat nu uit een aantal coachingsessies van Eva van Manen. En voor vragen over de muziekindustrie houd ik contact met Fieke Kloppenburg en Misha van der Winkel. Zij helpen me dan in contact te komen met de juiste mensen of geven me tips voor andere trajecten waar ik aan deel kan nemen. Zo wordt er op een heel fijne manier met me meegedacht.”

Hoe zien die coachingssessies met Eva eruit?
“Eva helpt me met om een live-performance van mijn muziek te maken. Naast een goede muzikant is Eva namelijk ook docent. Eerst wilde ze precies de intenties achter mijn muziek achterhalen. Vervolgens hebben we mijn wensen en de mogelijkheden naast elkaar gelegd en in kaart gebracht wat ik allemaal nodig heb, bijvoorbeeld aan apparatuur. Daarna hebben we een model in Ableton bedacht en met de MIDI die ik al thuis had liggen een manier gevonden waarop ik live mijn de muziek kan bedienen. Ik ben erg blij met deze hulp, want nu heb ik veel meer controle over alle technische aspecten van de act. Eerder was ik bang dat het op een karaoke-show zou gaan lijken, haha, maar nu ben ik ervan overtuigd dat het eindresultaat een leuk en levendig geheel zal worden!”

Welke stappen wil je na het MASTER-traject zetten?
”Ik hoop deze zomer nog meer muziek te maken en op te treden. Na de zomer wil ik mijn eerste nummer releasen om van daaruit steeds verder te groeien!”