MASTER-act Cézanne maakt zich op voor bijzondere tour

MASTER / MASTER

Onder haar tweede naam Cézanne schrijft en produceert Puck van Biemen muziek. Deze zomer brengt ze haar debuur-EP Reflections uit, waarmee ze op een bijzondere manier gaat touren: met een cross-mediale, multi-zintuiglijke show zal ze te zien zijn op muziek- en theaterfestivals. In gesprek met Cézanne legt ze uit wat de inhoud en het doel van haar MASTER-traject zijn.

Hoe ziet jouw MASTER bij No Man’s Land er precies uit?
“Voor dit project heb ik bij No Man’s Land voornamelijk contact met Misha van der Winkel. Hij heeft mij gekoppeld aan Bas Wierikx, die als zintuigexpert bij Sencity werkt. Zij creëren enorme evenementen voor mensen met een zintuiglijke beperking. Bas helpt mij met mijn productionele draaiboek maar ook met de dramaturgie van mijn voorstelling; zo stelt hij kritische vragen en denkt mee over de spanningsboog en verhalende waarde van de zintuigprikkeling in mijn voorstelling.”

Wat is het doel van deze MASTER?
“Het doel is om een supervette crossmediale, multi-zintuigelijke show neer te zetten waarmee ik straks kan touren als speciale randprogrammering op muziek- en theaterfestivals. Daarom ben ik nu bezig met een crowdfundcampagne via voordekunst: hiermee hoop ik €6.000 op te halen voor de audiotechniek, videoprojecties, geurtechniek, muzikanten en de bijzondere setting. Daarbij helpt het enorm dat No Man’s Land ondersteunt in de coaching van de inhoud. Nu is het de laatste stap om het volledige bedrag bij elkaar zien te krijgen.”

Welke stappen wil je ná het MASTER-traject nog zetten?
“Met deze eerste shows als startpunt wil ik een aantal modules ontwikkelen voor verschillende soorten evenementen. Ik wil doorgaan met het maken van muziek en dit soort bijzondere shows. Het is een grote droom van me om van mijn eerste album een film te regisseren met een eigen videoteam. Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van bijzondere merch voor Reflections, dus dat hoop ik over een tijdje ook uit te kunnen brengen.