Marlies Waters: “Een bio is een manier om jezelf of jouw band te presenteren”

Interview / Interview

Komende zaterdag organiseert No Man’s Land de workshop Boost je bio met Marlies Waters tijdens de muziekconferentie van Booster. Over het belang van een sterke bio en wat bezoekers van de workshop kunnen verwachten, spraken we met Marlies.

Na verschillende functies in de muziekindustrie te hebben bekleed (waaronder perspromotor bij V2 Records), nam Marlies Waters in 2015 het heft in eigen handen en startte ze haar eigen bedrijf. Onder haar eigen naam verzorgt ze PR, marketing en management voor bands, artiesten en festivals. Vandaag blikken we alvast vooruit op de workshop die ze komende zaterdag geeft tijdens Booster.

Waarom is een goede bio zo belangrijk?
“Een bio is een manier om jezelf of jouw band te presenteren. Je kunt erin vertellen wie jullie zijn, hoe je act klinkt, waar de muziek over gaat, wat je al hebt bereikt en meer relevante informatie. Wanneer je met partijen in aanraking komt voor een eventuele samenwerking, of er zijn media die over je willen schrijven, is het heel handig als je over een sterke bio beschikt.”

Hoe gaat de workshop er ongeveer uitzien?
“Tijdens de workshop nemen we de belangrijkste onderwerpen door en behandelen we veel voorbeelden. Dikke tip: als je al een bio hebt, of je hebt al een begin gemaakt, is het heel handig om deze mee te nemen naar de workshop. Zo kun je tijdens de workshop aantekeningen maken en opmerkingen bij je huidige bio zetten, zodat je na afloop een betere versie hebt!”

Wie mogen deze workshop nou echt niet missen?
“Deze workshop is relevant voor iedereen die het schrijven van een bio niet uitbesteedt aan een professionele schrijver. Maar ook muzikanten of bands die al hulp hebben gekregen bij het schrijven van hun bio kunnen veel leren tijdens deze workshop. Zo zijn er namelijk verschillende soorten bio’s en deze moet natuurlijk ook af en toe worden aangepast. Zo blijft het je hele muzikale carrière een belangrijk onderdeel om op orde te hebben.”

De workshop Boost je bio met Marlies Waters vindt plaats op 9 april van 12:30 tot 13:15 op de muziekconferentie van Booster (locatie ARTEZ). Voor €10,- koop je hier je conferentieticket!