Joël Domingos versterkt artistieke signatuur door MASTER

MASTER / MASTER

Joël Domingos maakt als zanger, rapper en producer Nederlandstalige muziek, geïnspireerd door genres als pop, hiphop, soul en r&b. Na het uitbrengen van een aantal EP’s werkt hij momenteel aan zijn debuutalbum en begint hij een MASTER-traject waarbij de focus ligt op het versterken van zijn artistieke signatuur.

*Eerder dit jaar maakte Joël Domingos onderdeel uit van de sessie Enter No Man’s Land // Op weg in muziek.

Op jonge leeftijd al begint hij zijn creativiteit te verkennen en richt hij zich vooral graag op muziek. Wanneer hij een schoolopdracht krijgt om een eigen liedje te schrijven, besluit hij zijn eerste rap te maken en ontwikkelt het schrijven van muziek en teksten zich tot een obsessie. Na de middelbare school is de stap naar de Rockacademie dan ook een logische. Daar krijgt hij de smaak van muziek maken steeds beter te pakken en raakt hij door het interdisciplinaire karakter van de studie ook geïnspireerd door andere genres en kunstvormen.

Nu hij een aantal EP’s heeft uitgebracht is het tijd om aan zijn debuutalbum te werken. “Afgelopen jaar ben ik gaan onderzoeken waarom ik doe wat ik doe”, vertelt Joël. “Het was een soort zoektocht naar mijn eigen geluid. Die zoektocht maak ik samen met Calundé (Cas Erkeland), een enorm getalenteerde producer en artiest die het album co-produceert. Verder heb ik ook gekeken naar artiesten die me inspireren, bijvoorbeeld artiesten als Stromae, J. Cole en Jon Bellion. Ik realiseerde me dat zij conceptueel heel sterk zijn en bewust bezig zijn qua profilering en branding. Dat zijn zaken waar ik me nu ook meer op wil focussen.”

Concrete doelstellingen in het traject zijn op dit moment vooral het afmaken van het debuutalbum en het schieten van de eerste videoclip, waarin het artistieke concept van van het album duidelijk vertaald moet worden: “Ik wil mezelf tijdens dit project ontwikkelen als creative director, door leiding te geven aan het gehele artistieke proces van het album. Hier valt ook art direction onder, dat ik samen wil vormgeven met een creatief  team bestaande uit filmmaker Johan Verhoeven, video-producer Pierette Goossens en fotograaf/art-director Sebastiaan Boon. Met hun ervaring en expertise fungeren zij voor mij als leermeesters en als bron van inspiratie.”

“En dan is er nog een stukje zakelijke begeleiding tijdens het traject”, gaat Joël Domingos verder. “Rens Peters (Friendly Fire) is mijn manager en boeker en helpt me in strategisch opzicht. Misha van der Winkel van De Coöperatie is een muzikaal sparringpartner en coacht me tijdens dit traject. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een mooi resultaat gaat opleveren en kijk heel erg uit naar de komende maanden!”