Even voorstellen: Chris van Beek

Interview / Interview

Luisteren, kijken, maken, managen, organiseren: als het maar met muziek te maken heeft, doet Chris van Beek niets liever dan dit alles. We stellen je voor aan deze muzikale veelvraat.

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik houd me inderdaad met niets liever bezig dan met muziek, of dat nou voor m’n werk is of in m’n vrije tijd. Ik hou dan ook erg van muziek schrijven en doe regelmatig schrijfkampjes. Verder vind ik het leuk om makers verder te helpen in het structureren en uitvoeren van hun ideeën. Daarom probeer ik binnen mijn werk en in mijn vrije tijd zoveel mogelijk te maken, om zo creativiteit en de uitwerking ervan zo goed mogelijk te faciliteren.”

Wat is precies je rol bij De Coöperatie?
“Ik ben bij de Coöperatie begonnen met mijn onderzoekstage, die ging over het ondersteunen van het creatieve proces. Van daaruit heb ik de serie ‘Van inspiratie naar creatie’, waarin we de beginfase van een maakproces met verschillende makers onderzochten, mede georganiseerd. Hierna ben ik richting No Man’s Land 2020 opgenomen in het programmateam en heb ik veel leuke sessies voor de conferentie kunnen organiseren. Het bedenken en in werking zetten van prikkelende ideeën doe ik met veel plezier, dus dit zet ik graag door naar de volgende editie!

Wat is je favoriete plaat van dit moment?
“Oh wauw, ik heb eigenlijk geen favorieten. Ik begin langzaamaan uit mijn punk/rock-schulp te kruipen, maar hierin beleef ik de laatste tijd toch weer een kleine terugval, haha! Het album From Here To Infirmary van Alkaline Trio is op dit moment weer een favorietje!