De beste tips op een rij – Club No Man’s Land: Professionaliseren van je release

Club No Man's Land / Club No Man's Land

Tijdens ‘Club No Man’s Land: Professionaliseren van je release’ gaven Diggy Dex, Ginger, Lois van Wijk en Paul Ankersmit tips over hoe je je release kunt professionaliseren. Een aantal daarvan vind je in deze terugblik. 

Zo kwamen we erachter dat TikTok interessant is voor iedereen. Je kunt het inzetten om te adverteren en je kunt het gebruiken om snippets van je nieuwe singles op te posten. Op die manier kom je erachter welke single aansluit bij je doelgroep.

Het is enorm waardevol om je fanclub dichtbij te houden en ze een naam te geven. Op die manier worden het je ambassadeurs. Als zij het delen zorgt het voor een olievlek aan zichtbaarheid. Zo herinner je al je bestaande luisteraars aan je release en worden nieuwe luisteraars bereikt door de repost van je fans.

Diggy Dex gaf als tip dat het belangrijk is om te kijken wat verschillende partijen als een management of label voor je kunnen betekenen. Op die manier kan je het krachtveld in kaart brengen en onderzoeken welke taken je zelf kunt doen en waar je ondersteuning bij nodig hebt.

Last but not least: probeer creatief te zijn met je promotie. Zo heeft Ginger ooit mensen op straat aangesproken om in zijn auto zijn nieuwe muziek te luisteren. En kregen we een tip uit het publiek over de promotie actie van The Vices. Zij hadden de lyrics van hun nieuwe nummer op Instagram gezet, zodat het publiek meteen mee kon zingen. Super toffe interactie met het publiek en je hebt meteen alle bezoekers op je socials!