Club No Man’s Land bruist van talent tijdens Rhymes & Lines-editie

Club No Man's Land / Club No Man's Land

Op 5 oktober bundelden No Man’s Land, 030netwerk en HolyBladInc hun krachten tot Club No Man’s Land: Rhymes & Lines. In de ongedwongen sfeer van het drukbezochte café in De Helling maakte het enthousiaste publiek kennis met nieuwe muziek, deelden rapper Q’n en producer Bennii hun ervaringen met PAX the humanoid en vond bruisend talent zijn uitweg tijdens de open mic.

Terwijl het café in De Helling geleidelijk volstroomt, draait host Bengi van HolyBladInc het aanwezige publiek alvast warm: een voor een kondigt hij verse releases aan van diverse Utrechtse hiphoptalenten, die worden gedraaid door de DJ van dienst, Mofro. Na nummers van onder meer SKAV, Lo Dosanto en Louis G, is het tijd voor de eerste live-performance van de avond: hiphopduo Tano Rivers & STACH brengen het nummer Pleasure, waarna Reazun zich bij hen voegt voor een energieke vertolking van Mesmerized. Hoewel het drietal de lat hiermee meteen hoog legt, stellen hun collega’s later op de avond allesbehalve teleur.

Authenticiteit
Het dynamische programma van deze Club No Man’s Land schakelt echter eerst naar een interview on stage: rapper Q’n en zijn vaste producer Bennii betreden het podium om zich door ‘hiphopveteraan’ PAX the humanoid aan een vragenvuur te onderwerpen. PAX vraagt hen onder meer of er weleens frictie ontstaat tussen de zakelijke samenwerking en de vriendschap dat het tweetal koestert. Hierop antwoorden ze dat ze zoveel begrip en respect voor elkaar hebben, dat hun sterke band niet lijdt onder een stevige, artistieke discussie. Én dat ze door hun openheid er niet voor schuwen zich kwetsbaar op te stellen, waardoor ze blijven leren van elkaars sterktes en zwaktes.

“Maak alleen iets dat écht uit jezelf komt, anders val je door de mand.”– Q’n over authenticiteit

Op de vraag hoe je als artiest en producer je authenticiteit bewaart, antwoordt Q’n: “Ik maak alleen wat ik voel, niet iets dat aansluit op een hype. Ik zeg eerlijk dat ik dat ook weleens heb geprobeerd, maar dan merk je ook dat het resultaat niet tevreden stemt. Dus: maak alleen iets dat écht uit jezelf komt, anders val je door de mand.”

Kruisbestuiving
Na een aantal openhartige anekdotes en een paar mooie inkijkjes in de maakprocessen van Q’n en Bennii, is het tijd voor de open mic – waarin het rijke spectrum van hiphop in diverse vormen wordt gepresenteerd. Onder meer Slick Thug, COZO & PINO, Dice, QS, Rafaello en Tommie Rose betreden het podium en weten in no time het enthousiaste publiek naar hun hand te zetten. En dat talent nog harder bloeit door kruisbestuiving blijkt wanneer Tano Rivers in eerste instantie alleen het podium pakt, maar zich even later gesterkt weet door een beatboxende PAX the humanoid. Dit leidt tot een heerlijke freestyle-sessie dat tot een van de vele hoogtepunten van deze sfeervolle avond behoort. Een avond waarop het belang van ontmoeting tussen divers hiphoptalent uit Utrecht en daarbuiten zich nog maar eens manifesteert.