10 jaar No Man’s Land: Roy Maenen

Conferentie / Conferentie Interview / Interview

Op 7 december vindt in TivoliVredenburg alweer de tiende editie van muziekconferentie No Man’s Land plaats! In aanloop naar dit jubileum blikken we met prominente gasten uit de muzieksector terug op een decennium aan kennisdeling, inspiratie en samenwerking. Met deze keer Roy Maenen, die docent is bij de Utrechtse Herman Brood Academie.

Welke connectie heb jij met No Man’s Land?
“Ik ken jullie directeur Robert Kouijzer inmiddels al heel wat jaren door onze gezamenlijke passie voor talentontwikkeling. We hebben op verschillende manieren samengewerkt. Zo werden studenten van de HBA actief betrokken bij verschillende edities van Club No Man’s Land en leverde ik input bij de invulling van de eerste jaren van de conferentie No Man’s Land. Daarnaast lopen er jaarlijks studenten van de HBA stage bij No Man’s Land, waarbij ze zich onder andere bezig houden met de conferentie.”

Wat betekent No Man’s Land voor jou?
“No Man’s Land biedt handvatten en informatie om getalenteerde muzikanten en aanstormende managers naar de volgende stap in hun carrière te brengen.”

Hoe heeft No Man’s Land in de afgelopen 10 jaar voor jou invulling gegeven aan hun motto “Exceed what is, by imagining what is yet to come”?
“Stilstand is achteruitgang. Door jezelf te blijven vernieuwen blijf je relevant en zul je ook nieuw publiek aanboren.”

Wat is je mooiste herinnering aan 10 jaar No Man’s Land en De Coöperatie?
“Vanuit een brainstormsessie over de invulling van No Man’s Land, ik denk in 2016, kwamen we op uit op het gemis van een popkoepel in Utrecht. Hierop volgde een Q&A op No Man’s Land met onder andere leden van de gemeenteraad en heeft De Coöperatie de handschoen opgepakt om te fungeren als popkoepel in Utrecht. Een mooie ontwikkeling.”