Lisa van Woersem

10 jaar No Man’s Land: Lisa van Woersem

Conferentie / Conferentie Interview / Interview

Op 7 december vindt in TivoliVredenburg alweer de tiende editie van muziekconferentie No Man’s Land plaats! In aanloop naar dit jubileum blikken we met prominente gasten uit de muzieksector terug op een decennium aan kennisdeling, inspiratie en samenwerking. Met deze keer Lisa van Woersem, beleidsadviseur Culturele Zaken bij de Gemeente Utrecht.

Welke connectie heb jij met No Man’s Land?
In mijn vorige functie als directeur van Paradiso Melkweg Productiehuis heb ik nauw samen gewerkt met No Man’s Land. We zaten met elkaar in het Landelijk Overleg Productiehuizen en wisselden kennis en dilemma’s over het vak uit. Maar we verwezen bijvoorbeeld ook makers naar elkaar door en we maakten aanspraak op elkaars netwerk en expertise. Dat was heel waardevol. Momenteel ben ik als senior beleidsadviseur bij afdeling Culturele Zaken van de gemeente Utrecht de accounthouder van NML. Dat betekent dat ik de contactpersoon ben van NML binnen de gemeente. Hier bespreken we bijvoorbeeld de rol van NML in de stad en de ambities voor de toekomst. Ik vind het leuk dat ik op deze manier weer bij NML betrokken ben!

Waarvoor staat No Man’s Land in jouw optiek?
No Man’s Land staat voor mij voor de nieuwe generatie. Het gaat om makers die buiten hokjes durven denken. No Man’s Land zorgt dat de nieuwe generatie kennis en netwerk opdoet om in de muziekbranche aan de slag te gaan. En daarbij inspireren ze makers om hun eigen pad te vinden en niet om volgens een bepaalde platgeslagen succesformule te werken. No Man’s Land is er voor iedereen, of je nou autodidact, MBO of HBO student bent. Dat vind ik mooi.

Wat is de tofste herinnering aan 10 jaar No Man’s Land en De Coöperatie?
Ik zat twee jaar geleden in het panel Onehitwonder of GOAT op No Man’s Land. Toen zaten we midden in een lockdown, dus de conferentie vond online plaats. Ik weet nog goed dat ik erg onder de indruk was toen ik binnen kwam. Dit was streamen 2.0! Ik heb bewondering voor de snelheid waarmee No Man’s Land heeft kunnen omschakelen tot een professionele online conferentie. Voor de troepen uit. En het mooie is dat die schat aan informatie van interviews, reportages, workshops en panels nu nog gewoon terug te kijken zijn!