Talentontwikkeling: Advies over financierings-mogelijkheden

 • In Nederland zijn er veel mogelijkheden om jouw artistieke ambities te realiseren met financiële steun vanuit de overheid of private en publieke fondsen.

  Zo kun je budget aanvragen voor onderzoek om jouw sound uit te diepen of voor het maken van de juiste vertaalslag van een studioalbum naar een live performance. Ook zijn er regelingen beschikbaar voor het maken van nieuw werk of waarbij je juist zoekt naar profiel en je onderscheidend vermogen wil ontwikkelen door middel van stage design, outfits of een lichtplan. Andere fondsen gaan weer over promotie of het spelen over de grens als je een meer gevestigde artiest bent. Genrespecifieke fondsen richten zich bijvoorbeeld op urban arts en hiphop.

  Als je uit een stad of provincie komt met een ambitieus cultuurbeleid, dan kunnen daar ook fondsen beschikbaar zijn, die jou kunnen helpen je creatieve ontwikkeling en je product verder te brengen.

  Kortom, je kunt financiën vinden voor zowel je artistieke ontwikkeling, het creatieve proces als materiële investeringen waarbij jouw visie, een concreet plan en een dekkende begroting noodzakelijk zijn. Het is belangrijk dat je weet waar je staat en goed kunt formuleren wie je bent, wat je van plan bent en hoe jij denkt er te gaan komen. Je bent overtuigd op welke wijze deze financiële boost bijdraagt aan jouw groei als maker, het eindproduct dat wordt gecreëerd en wie je daarmee bereikt.

  No Man’s Land biedt ondersteuning je plan en financieringsbehoefte in kaart te brengen. We kunnen samen met jou inschatten wat realistisch is en welke fondsen kansrijk zijn om te onderzoeken en mee in gesprek in te gaan.

 • Denk aan je website en platforms zoals Instagram, Facebook, Discord en Bandcamp.
 • Vul een link in naar Spotify, Soundcloud of YouTube
 • Maximaal één A4
 • Vul hier een link in naar Google Drive of Dropbox waar we je dekkingsplan kunnen downloaden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.