No Man's Land

Inloggen

inschrijfsessies

Het SpreekuurOnline Feedback CaféCypher: The battle is ON!Musicmaker Demopanel

Schrijf je vóór maandag 30 november in voor Het Spreekuur en Musicmaker Demopanel. De inschrijving voor Online Feedback Café en Cypher: The Battle is ON! is gesloten.

Dinsdag 1 december

Het belang van (artistieke) eigenheid #1Voorwaarts! Fair Practice Code als houding voor wederopbouwMusicmaker songwriting workout: LAKSHMI ● Het SpreekuurRedefine of cross the line?Hoe creëer je jouw visuele identiteit als artiest? ● In de weer met je gearVan krantenwijk naar beroepspraktijkDe relatie tussen makers, productiehuizen en kunstvakonderwijsPrestcold MollyHet team van DeWoffOnline Feedback CaféReleasen, passen mijn doelstellingen bij mijn branding?SiNNiWAViDe wisselwerking tussen artiest en producer onder de loep #1Cypher: The battle is ON!Van een leeg podium naar een uitverkocht multimedia-optredenWat is music publishing?Wie betaalt bepaalt: De prijs van eigenheid #1Co-creëer #NML20 theme song met TinmendoDrank en drugsHoe kun je playlists gebruiken voor meer streams?

Woensdag 2 december

Het belang van (artistieke) eigenheid #2Wie betaalt bepaalt: De prijs van eigenheid #2 + Live Q&ADe 10 meest gemaakte fouten bij een release + Live Q&AHet SpreekuurSubsidie voor jouw creatieve ideeën. Hoe dan?! + Live Q&AThe Love ElasticCreating artwork through the third eyeOnehitwonder of GOAT: De wegen naar succesDe wisselwerking tussen artiest en producer onder de loep #2Ableton Live 11: Een volledig overzicht + Live Q&AHelp, wat moet ik posten?Online Feedback CaféWaar zijn de vrouwelijke producers? + Live Q&AJasper van Vugt in gesprek met Bas van Wageningen (DI-RECT) ● Kick-Off CrowdfundingAuthenticiteit en eigenheid in de popmuziekCOLLIGNON, Daisy Daisy, Mevrouw Tamara, Joan Franka, João VedanaMusic Rights On Tour met FreskuGa je mee uit je comfortzone? + Live Q&A ● Musicmaker Demopanel

Het Spreekuur

Het Spreekuur biedt jou de kans om 1-op-1 met ervaren artiesten en muziekprofessionals te sparren. Je krijgt niet alleen de kans om in een online gesprek je demo te pitchen aan je favoriete producer, maar je kunt ook je releaseplan voorleggen aan een manager of je Instagram-account pitchen aan een social media expert. Je hebt 10 minuten de tijd: bereid je voor, formuleer heldere doelen en ga voor de bulls-eye. Met wie ga jij in gesprek? 

– Anouk van Esch (REBIS – Artist Mngmnt)
– Bob Donkers (Brand Manager)
– Carlo Kiksen (The Fanbase Builder)
– Chris Moorman (Popronde)
– Cyrille Smith (TRIX MGMT)
– Eefje de Visser (Artiest)
– Erwin Vogel (Pinguin Tune Support)
– Frank Bruens (Pepflow)
– Ingmar Griffioen (Never Mind The Hype)
– Jacco Toma (Kaiser Management)
– Jantine Heij (Songwriter, producer)
– Jasper Willems (Muziekjournalist)
– Koen van de Wardt (Klangstof)
– Lucas van der Eijk (BMG Production Music)
– Marlies Waters (Muziek promotor en manager)
– Melanie Esther (Artist Branding & Social Media Coach)
– Mirjam Sieben (Onlightning)
– Nicky Hustinx (Drummer, producer)
– Niels Broos (Producer)
– Nils Stok (Stok Performance)
– Pien Feith (Friendly Fire)
– Randall Span (FunX)
– Ricardo Jupijn (The Daily Indie)
– Siep van Rijswijk (Programmeur Stathe, Artiest)

De inschrijving voor Het Spreekuur is gesloten.

*Voor deelname is een ticket voor No Man’s Land 2020 vereist.

Online Feedback Café

Weet je nog? Die tijd dat je in de kroeg toffe mensen leerde kennen die dezelfde obsessie voor obscure gitaareffecten bleken te hebben of ook zoveel moeite hadden met het vinden van een geschikte boeker. Geen stress, we’ve got you. Het Online Feedback Café verbindt vier bands of artiesten aan een ervaren artiest of muziekprofessional. Jij zorgt voor het bier, wij maken de beste match op basis van de vragen die je indient bij het aanmelden. Een uur lang kletsen met mensen die op dezelfde golflengte zitten als jij, cheers!

DINSDAG 1 DECEMBER:
– Mirjam Sieben (Onlightning)
– Frank Satink (Goomah Music / Ev’Hands)

WOENSDAG 2 DECEMBER
– Marieke McKenna (Mink Records)
– Marius van Reeuwijk (MVSEI Music Group)

MODERATOR:
– Nikolai Serda (De Nieuwe Oost)
– Wim Koens (De Nieuwe Oost)

De inschrijving voor Online Feedback Café is gesloten.

Partners

Cypher: The battle is ON!

Are you ready to dominate? Drop 16 bars op een verse beat van BENG en wellicht shine jij binnen de kortste keren op de cover van Woordenschat. De selectiecommissie van TRIFECTA, SPEC. en WOLF Bookings kiest de acht hardste inzendingen die op 1 december live worden beoordeeld.

De beste MC wint een beat van BENG, studiotijd met de producer in de TRIFECTA-studio en een advies gesprek met iemand van TRIFECTA, SPEC. of WOLF Bookings. De jury bestaat uit vier toonaangevende vrouwen uit de hiphopscene: Hanneke de Jonge (WOLF Bookings), Mahi Khalesi (ROQ ‘N Rolla Music), Numidia (SPEC.) en Ouassima Tajmout (FunX, Spike, MTV First).

Hoe werkt het?
1. Download de beat van BENG.
2. Maak een video waarin je 16 bars dropt op deze beat.
3. Stuur je inzending naar ons vóór donderdag 26 november (17:00 uur).
4. Je hoort op vrijdag 27 november of je bent uitkozen.

De inschrijving voor CYPHER: The battle is ON! is gesloten.

Partners

Musicmaker Demopanel

Getweakt, geschaafd en klaar voor presentatie? Tijdens het Musicmaker Demopanel deelt een jury van ervaren artiesten en muziekprofessionals hun ongezouten mening over sound, originaliteit, compositie en kwaliteit. Stuur je demo op vóór 30 november en maak kans op feedback van deze experts. Alle demo’s die op woensdag 2 december willekeurig worden geselecteerd, kunnen rekenen op live feedback en plein public. De drie tofste en meest bijzondere demo’s worden ook uitgelicht in de januari uitgave van het magazine Musicmaker!

De jury bestaat uit:
– Darin Guermonprez (Artiest, producer)
– Erroll Antonie (BMG Benelux)
– Lakshmi (Artiest)
– Chris Dekker (Musicmaker)
– Tim Tóth (CTM)

De inschrijving voor Het Demopanel is gesloten.

*Voor deelname is een ticket voor No Man’s Land 2020 vereist.

Partner

Het belang van (artistieke) eigenheid

No Man’s Land wordt beide dagen geopend met een centrale sessie waarin hosts Imke Loeffen en Jennifer Muntslag het thema verkennen: Het belang van (artistieke) eigenheid. We leven in een tijd waarin de behoefte aan diverse, authentieke geluiden groter is dan ooit. Een behoefte die vraagt om onderzoek en experiment; om nieuwe makers en jonge talenten die het aandurven hun maakprocessen en persoonlijke ontwikkeling krachtig en radicaal vanuit zichzelf te initiëren en presenteren. Imke en Jennifer gaan in gesprek met hun gasten over wat artistieke eigenheid voor hen betekent, en hoe zij vooruit kijken.

Dinsdag 1 december:
– Jeroen Bartelse (TivoliVredenburg)
– Eefje de Visser (Artiest)

Woensdag 2 december:
– Lucas de Man (Stichting Nieuwe Helden)
– Jairzinho (Acteur, rapper en muziekmanager)

Hosts:
– Imke Loeffen (Host)
– Jennifer Muntslag (Host)

Het team van DeWolff

Leer van het internationale succes van DeWolff. Ooit begonnen als prijswinnaar van de Kunstbende in 2008, hebben ze nu een enorm portfolio op zak met festivals als Pinkpop en Sziget, clubshows door heel Europa, Amerika én Australië en als klap op de vuurpijl ook nog een eigen platenlabel. Achter deze band staat een team dat jou alle ins en outs gaat geven over rolverdeling, hoe besluiten worden genomen en wat voorkomende valkuilen zijn.

Subsidie voor jouw creatieve ideeën. Hoe dan?!

Heb jij tijdens je artistieke proces meer tijd, ruimte en aandacht nodig om tot een beter product te komen? Subsidie kan hierin een uitkomst bieden. Toch lijkt de drempel om dit aan te vragen hoog en weet niet iedere (beginnend) artiest waar en hoe te beginnen. In deze sessie delen Joshua J, Cherella Gessel, Reinier van Harten en Celine Cairo hun succesverhalen. Moderator Jennifer Muntslag zorgt dat je inzicht krijgt waar en waarom zij subsidie hebben aangevraagd, welk budget ze hebben ontvangen en welke partijen hierbij betrokken zijn geweest. 

Partner

Ga je mee uit je comfortzone?

Uit je comfortzone stappen? Hoe dan?! Martijn Crama neemt je in deze crash course mee in de wondere wereld van het durven. Als zelfstandige artiestenmanager is Martijn Crama welbekend in de wereld van faalangst, conformatie en twijfel. Het is waardevol om artiest te kijken naar kansen die je onbenut laat. Spek je f*ck it mentaliteit, confronteer je angsten en perfectionisme. 

Hoe creëer je jouw visuele identiteit als artiest?

Een sterke visuele identiteit als artiest zorgt voor herkenning. Branding is waar jij als artiest bekend om wilt staan en wat je verhaal is, maar hoe vertaal je dit naar visuals? Hoe moet jouw persfoto eruit zien? En je content, artwork, videoclips, performance en alles waar jouw visuele identiteit centraal staat? Hoe zorg je ervoor dat dit alles elkaar versterkt en je een herkenbare visuele stijl ontwikkelt? In deze crash course gaan we zorgen dat je brand zichtbaar wordt, letterlijk.

De 10 meest gemaakte fouten bij een release

Eindelijk! Je releaseparty staat op de planning. Na jarenlang dromen en hard werken is het moment daar: jouw ticket richting doorbraak met je eigen single, EP of album. Maar: zover is het nog niet. Voordat je de nieuwe Drake, Ed Sheeran, Kensington of Disclosure bent, kan er nog een hoop mis gaan. In deze crash course vertelt muziekjournalist Jasper van Vugt je over de 10 meest gemaakte fouten bij de lancering van je release.

Kick-Off Crowdfunding

Denk je na over het financieren van een album of een creatief project via crowdfunding, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kom dan naar deze crash course en zet samen met Alyssa Mahler van voordekunst de eerste stappen in het vormen van jouw campagne. Ze licht best practices uit en voorziet je van tips. Zo weet je na afloop precies wat je te doen staat. Alles voor een succesvolle crowdfunding campagne!

Partner

 

Jasper van Vugt in gesprek met Bas van Wageningen (DI-RECT)

Muziekjournalist Jasper van Vugt gaat in gesprek met Bas van Wageningen, bassist in een van de grootste bands van Nederland: DI-RECT. Daarnaast timmert hij ook aan de weg als studio-eigenaar, producer en platenbaas. In een inspirerend gesprek, bestaande uit voorbeelden, anekdotes, successen en minder goed gelukte zaken, vertelt Bas over zijn carrière en bepaalde keuzes die hij hierin maakte.

Musicmaker songwriting workout: LAKSHMI

Vanuit het Aquarium – de thuisbasis van Musicmaker in Amsterdam – geeft zangeres LAKSHMI je een inkijkje in haar songwritingproces. Voor haar album Siren liet ze zich o.a. inspireren door Griekse mythologie en ze noemt haar stijl Pop Noir, een combinatie van gruizige elektronica, singer-songwriter liedjes, donkere pop met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Leer hoe LAKSHMI te werk gaat en hoe je zelf een inspirerende track kunt schrijven.

Partner

 

In de weer met je gear

Wil jij het optimale geluid uit je liveset, dj-set of combinatie halen maar ben je nog niet overtuigd van jouw gear? Laat je inspireren door INI Movement. Vanuit de Birdhouse Studio’s in Haarlem geven ze jou een unieke tour langs hun set-up. Voor het maken van hun eigen geluid creëren ze een combinatie aan liveset en dj-set met oude en nieuwe gear. Ze tonen hun belangrijkste werk, hoe ze het geluid daarvan creëren en vooral wat je daarvoor nodig hebt. Wil jij net zo in de weer met jou gear? Dan is deze sessie precies wat je zoekt!

Partner

De wisselwerking tussen artiest en producer onder de loep

De relatie tussen de artiest en producer is uniek in het creatieve proces. Hoe vind je iemand waar je goed mee samenwerkt en waar let je dan op? Producer Simon Akkermans gaat op onderzoek uit en doet een beroep op de ervaringen van Tessa Douwstra (LUWTEN), Frank Wienk (BINKBEATS) en producer Attie Bauw. Wie bepaalt wanneer iets af is, of waar aan geschaafd moet worden? In hoeverre is de producer betrokken bij de artistieke ontwikkeling? En hoe zit het eindelijk met afspraken rondom rechten? Aan het einde van dit panel weet jij alle in’s en out’s.

Partner

 

Redefine of cross the line?

Diversiteit, gelijkheid en emancipatie zijn thema’s die gelukkig steeds meer bespreekbaar worden gemaakt, zo ook in de muziekindustrie. Maar hoe ga je hiermee om als artiest? Op welke manier heeft dit invloed op het creatieve proces? Wat mag wel en wat mag je niet zeggen, zingen of afbeelden? En hoe reageert de industrie op aanstootgevende uitingen? Samen met moderator PAX the humanoid (artiest) en panelleden Abel van Gijlswijk (Burning Fik), Kim Dankoor (KIMBYKIM), Erik Delobel (Hedon) en Ella John (artiest) ga jij op zoek naar grenzen van creativiteit.

Voorwaarts! Fair Practice Code als houding voor wederopbouw

De coronacrisis heeft een enorme druk gezet op de culturele sector en beperkt de mogelijkheid om beleving over te brengen naar groot publiek. Tijdens de expertsessie Voorwaarts! Fair Practice als houding voor wederopbouw wordt het gesprek met enkele experts op gebied van podiumkunsten en muziek ingegaan op de vraag hoe we nu verder gaan. Hoe zorgen we ervoor dat de culturele sector na deze crisis duurzaam wordt? Welke adviezen zijn er om de toekomst van de culturele sector te waarborgen? En welke rol speelt de Fair Practice Code hierin?

PANELLEDEN:
– Waldo Volmer (Here’s Waldo)
– Margriet van Kraats (TivoliVredenburg)
– Eefje de Visser (Artiest)
– Karsten ter Hoeven (Amsterdam Dance Event)
– Esperanza Denswil (Artiest)

Host:
– Adinda van Wely (Cultureel producent)

Partner

Van krantenwijk naar beroepspraktijk

In de culturele sector zijn veel zzp’ers werkzaam, maar hoe werkt dat eigenlijk? Wanneer schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel, hoe zorg je voor een netwerk waar je klussen uit haalt en hoe bepaal je je uurtarief? Janna Albada en Lane Reckman vertellen in deze crash course welke vaardigheden je nodig hebt om een goede onderneming op te zetten en in stand te houden. Ze delen welke organisaties op je radar moeten staan, welke personen je verder kunnen helpen en hoe je als zzp’er in tijdens de coronacrisis je hoofd boven water kunt houden.

PANELLEDEN:
– Lane Reckman (Into The Great Wide Open, Le Guess Who?)
– Janna Albada (Welcome To The Village, LAB Music)

De relatie tussen makers, productiehuizen en kunstvakonderwijs

Als jonge, autodidacte maker heb je belang bij tools die je kunt gebruiken als opstap naar de markt en een duurzame carrière. Maar bij wie kun je waarvoor terecht? In deze sessie wordt een brug geslagen tussen makers, productiehuizen en kunstvakopleidingen. Er wordt onderzocht hoe deze instellingen zich beter kunnen aanpassen aan de makers: Hoe zorg je als opleiding of productiehuis dat je uitdraagt wat je te bieden hebt? Hoe vindt en verbindt je de juiste makers? Hoe behoud je de ervaring en kennis van gevestigde makers in de community. In een open en eerlijk gesprek wordt gezocht naar antwoorden op deze vragen.

Aansluitend vindt een Live Q&A plaats via Zoom.

PANELLEDEN
– Sam Raaijmakers (Artiest)
– Coen Witteveen (Artiest, KOSMIK)
– Bobby Littlejohn (E-Ville, Guapamoly Recordings)
– Sheila van de Weerd (Artiest)

MODERATOR
– Manu van Kersbergen (Manu)

Partner

Prestcold Molly

Prestcold Molly is een alternatief rock kwartet. Beukende 90’s songs worden afgewisseld met dromerige, dynamische intermezzo’s. Samen zorgen ze voor een muur aan geluid, een vol adrenaline gepompte live-ervaring. Eenieder van deze band heeft zijn strepen al ruim verdiend in bands als Paceshifters, Magnetic Spacemen, Mozes and the Firstborn en PAUW.

Partner

Releasen: Passen mijn doelstellingen bij mijn branding?

Wie ben je als artiest, wat wil je bereiken en waar ben je op je sterkst? Bob Donkers en Johnny Ray (GIAN) nemen je mee in het proces van brand management en strategieën. Duik dieper in op het toepassen van je brand op je doelstellingen en wat de invloed daarvan is op jouw release- en tour strategieën.

Aansluitend vindt een Live Q&A plaats via Zoom.

PANELLEDEN
– Bob Donkers (Brand Manager)
– Johnny Ray (Artiest)

SiNNiWAVi

SiNNiWAVi dropte in 2020 zijn debuut EP. Met roots in Ivoorkust en als protegé van Josbros, is de opkomende rapper het beste te omschrijven als één bonk positieve energie. Met zijn passie voor diverse genres en onbevangen, energieke live performance is SiNNiWAVi klaar om het hiphop landschap op te frissen en de normen te doorbreken. De Utrechtse rapper haalt ook inspiratie uit een onverwachte hoek, namelijk jaren 90 rockbands als Rage Against The Machine en Linkin Park.

Partner

Van een leeg podium naar een uitverkocht multimedia-optreden

Directe interactie tussen performer en de fans is onmisbaar voor de live-beleving. Sinds half maart is deze beleving niet of slechts beperkt mogelijk. De Vorstin en Dutch Media Week maakten de uitdagingen waar de live-entertainmentindustrie nu mee kampt bespreekbaar. Onder andere Pip Blom, Torre Florim, Eefje de Visser, Jos Feijen (Effenaar) en Tom Ketelaar (Greenhouse Talent) vertellen hoe zij denken dat de hybride live toekomst eruit kan zien. Van augmented en virtual reality tot aan een 5-D beleving, innovatie in combinatie met slimme mediatoepassingen bieden mogelijkheden.

Panelleden
– Pip Blom (Artiest)
– Torre Florim (De Staat)
– Eefje de Visser (Artiest)

Moderator
– Frank Janssen (Striped Elephant)

Partners

Wat is music publishing?

In een interactief gesprek vanuit Nederlandse Muziek Uitgevers Vereniging laten A&R manager Daan Determeijer en Sync/Marketing manager Hans Schlatmann je kennis maken met de wereld van music publishing. Aan de hand van voorbeelden vertellen zij je wat die wereld inhoudt en hoe jij als songwriter, artiest of producer er in terecht komt. Wat is een music publisher? Wat zijn co-writes? Hoe werken writing camps? Hoe clear je een sample? Wat is een synch? Hoe pitch ik mijn muziek voor een Hollywood film? Meng je in het gesprek, luister naar succesverhalen, en stel je vragen.

PANELLEDEN
– Daan Determeijer (MusicAllStars)
– Hans Schlatmann (Sony/ATV Music Publishing)

Partner

Wie betaalt bepaalt: De prijs van eigenheid

Artistieke eigenheid is een hot topic. Het is te omschrijven als dat wat kenmerkend is voor een persoon wat niet kenmerkend is voor een ander. Vanuit een kritisch en constructief oogpunt voelt Astrid Elburg het culturele landschap aan de tand. Ze gaat in gesprek met een divers panel over de waarde van eigenheid. Wat kunnen makers, instellingen en beleid van elkaar leren? Hoe stimuleren instanties als scholen en talentontwikkeling centra eigenheid? Wie heeft de vinger in de pap op het gebied van eigenheid en wat is daarin de rol van diversiteit en inclusie?

Op woensdag 2 december vindt er aansluitend een Live Q&A plaats via Zoom.

PANELLEDEN
– Coco Olakunle (Fotograaf, regisseur)
– Amanda van Hesteren (Filmmaker)
– Giep Hagoort (Hoogleraar Universiteit Utrecht)
– Melody Deldjou Fard (Wethouder Cultuur Utrecht, GroenLinks)
– Johan Gijsen (Le Guess Who?)

MODERATOR
– Astrid Elburg (Curator)

Co-creëer #NML20 theme song met Tinmendo

In 2012 lanceerde Tin Men and The Telephone een primeur in de muziekscene: het trio bracht in plaats van een nieuwe cd een app, met de titel Appjenou?. De opvolger heet Tinmendo en samen met Tony Roe maak je onder het genot van een drankje (BYO!) de theme song van #NML20. Hij creëert de song live in de studio en jij beïnvloedt de performance met je telefoon door te swipen, stemmen, schudden of berichtje te sturen. Je maakt beats, melodieën en harmonieën vanuit je woonkamer. Let’s go!

PANELLEDEN
– Tony Roe (Tin Men & the Telephone)

Drank en drugs

Drank en drugs lijken onlosmakelijk verbonden met muziek en creativiteit, maar hoe steekt dat nu eigenlijk in elkaar? Anna Oosterling (Get Your Act Together) gaat in gesprek met Leon Kenemans (psycholoog), Lisa Moree (artiestenmanager) en Pat Smith (artiest) over de biologische basis van drank en drugs, de rol van drank en drugs in de muziekindustrie en de koppeling tussen drank, drugs en creativiteit. Welke invloed heeft het op het maakproces, podiumprestaties en wat zijn de alternatieven?

PANELLEDEN
– Leon Kenemans (Psycholoog, Universiteit Utrecht)
– Lisa Moree (Foxmore Entertainment)
– Pat Smith (Artiest)

MODERATOR
– Anna Oosterling (Get Your Act Together)

Hoe kun je playlists gebruiken voor meer streams?

Het lijkt ondenkbaar om in 2020 je muziek níet op Spotify, Apple Music of Deezer aan te bieden. Het aanmelden is makkelijk en je krijgt inzicht in alle cijfers…of toch niet? Want hoe kom je terecht in playlists, heeft een plugger of label écht voordelen en werken de algoritmes wel in jouw voordeel?

PANELLEDEN:
– Kim Hoekema (Sony Music Entertainment NL)
– Marius van Reeuwijk (MVSEI music group)
– Julius Tan / nowifi (Artiest)
– Carlo Kiksen (The Fanbase Builder)

MODERATOR:
– Tineke Hussaarts

Partners

The Love Elastic

The Love Elastic is een verzameling muzikale vrijbuiters, rondom Utrechtse singer-songwriter Guy Corneille. Uit volle borst en gewapend met trompetgeschal, tromgeroffel en een hoop bombarie verklaren ze hun liefde aan van alles en nog wat: de nacht, de zomer, de kleine wezentjes uit de chocoladefabriek… en aan u, hooggeëerde luisteraar. Verwacht heerlijk rammelende liedjes die doen denken aan Devendra Banhart, Beirut en Edward Sharp & The Magnetic Zeroes.

Partner

Creating artwork through the third eye

Onder zijn alter ego Black December bouwde grafisch ontwerper Jeroen Peter een grote reputatie op binnen de Utrechtse hiphopscene. PAX the humanoid noemde hem ooit zelfs “een van de belangrijkste belichamingen van hiphop in de stad”. Tegenwoordig is Peter gevestigd in Amsterdam en heeft hij artworks verzorgd voor talloze artiesten. In deze sessie showt Peter hoe hij te werk gaat bij het ontwerpen van artworks en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Hoe creëer je passend artwork en wat is het belang daarvan? En hoe zorg je ervoor dat het onderscheidend is? Volg deze crash course en sla nooit meer de plank mis met je artwork.

PANELLEDEN
– Jeroen Peter (Graphic Designer & Illustrator)

Onehitwonder of GOAT: De wegen naar succes

Hiphop is here to stay, maar hoe zit het met talentontwikkeling rondom deze artiesten? In dit panelgesprek nemen we de hiphopscene onder de loep waarin productiesnelheid naast ruimte voor experiment en authenticiteit wordt gelegd. Zowel de muziekindustrie als de culturele sector spelen in op de populariteit van dit genre en creëren kansen, maar waar hebben artiesten zelf eigenlijk behoefte aan? Wat kan worden verbeterd aan de verschillende wegen naar succes waarbij een duurzame carrière centraal staat?

PANELLEDEN
– Gaétan van de Sande (TRIFECTA)
– Jimmy Tan (SPEC.)
– Daniël Nagelkerke (WOLF Bookings)
– Lisa van Woersem (Paradiso Melkweg Productiehuis)
– Jairzinho (Acteur, rapper en muziekmanager)

MODERATOR
– Kim Dankoor (KIMBYKIM, Universiteit van Utrecht)

Partner

Ableton Live 11: Een volledig overzicht

Liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar het langverwachte moment is aangebroken: Ableton heeft de grote update Live 11 aangekondigd. Tijdens No Man’s Land neemt Product Specialist Maurits Boegman je mee en laat je de nieuwe functies zien voor o.a. opnemen, optreden en experimenten. Tijdens deze presentatie krijg je een introductie van alle nieuwe workflow features, nieuwe devices en alles wat verbeterd is.

Aansluitend vindt een Live Q&A plaats via Zoom.

PANELLEDEN
– Maurits Boegman (Ableton)

Partner

Help, wat moet ik posten?

Hoe kun je als maker met weinig budget toch eigen content kunt creëren op een kwalitatieve manier? Cyriel Marijnissen, expert op het gebied van branding en profilering, beantwoordt vragen als Hoe maak je een toffe videoclip met een smartphone?, Hoe maak je een kwalitatieve promovideo of persfoto? en Van welke tools kun je gebruik maken en welke apps of programma’s heb je gauw onder de knie? Je krijgt praktische en hands-on tips zodat je zelf direct aan de slag kunt om de aandacht van jouw publiek te trekken.

PANELLEDEN
– Cyriel Marijnissen (Performer Agency)

Waar zijn de vrouwelijke producers?

Je vindt vrouwelijke producers in thuisstudio’s, high-end studio’s en op het podium, maar nog veel te weinig op je netvlies. Volgens Josephine Zwaan en Eva van Manen – oprichters van rosetta. – is er door het gebrek aan diversiteit in de representatie van producers te weinig ruimte voor verschillende verhalen en manieren van produceren. Onder leiding van Dionne Verwey gaan ze in gesprek met Michelle Samba en Romy Dya: Waar lopen zij tegenaan als vrouw achter de schermen van de muziekindustrie, in maak omgevingen en de onderwijsomgeving? En hoe zorgen zij ervoor dat er ruimte ontstaat voor hun unieke verhaal?

Aansluitend vindt een Live Q&A plaats via Zoom.

PANELLEDEN
– Josephine Zwaan (Songwriter, Producer, rosetta.)
– Eva van Manen (Songwriter, Producer, rosetta.)
– Romy Dya (Producer, Artiest, Songwriter)
– Michelle Samba (Artiest, Drummer, Producer)

MODERATOR:
– Dionne Verwey (Theatermaker, Acteur, Presentator, rosetta.)

Partners

Authenticiteit en eigenheid in de popmuziek

Je eigen sound vinden, authentiek zijn, dicht bij jezelf blijven; dat is nog niet zo makkelijk als dat het klinkt. In deze sessie verkennen we wat authenticiteit en eigenheid betekent. De kant van de muzikant wordt belicht én die van de programmeur en subsidieverstrekker. Imke Loeffen en Dennis Platvoet gaan samen met een panel van experts op zoek naar mogelijke antwoorden en nieuwe inzichten. Ga je met hen mee op zoektocht?

PANELLEDEN
– Kay Slice (Artiest)
– Marielle Woltring / Lavalu (Artiest)
– Jan Pier Brands (WORM)
– Frank Satink (Metropool, Zwarte Cross, Dauwpop)
– Anne Breure (Fair Practice Code)
– Floris Vermeulen (Fonds Podiumkunsten)

MODERATOR
– Imke Loeffen (Host)
– Dennis Platvoet (De Nieuwe Oost)

Partner

COLLIGNON, Daisy Daisy, Mevrouw Tamara, Joan Franka, João Vedana

COLLIGNON
Na vijftien jaar de hele wereld gezien te hebben met bands als SKIP & DIE, Nobody Beats The Drum en C-Mon & Kypski is er nu het soloproject COLLIGNON. Een mix van akoestische en elektronische instrumenten beïnvloed door Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek. Verwacht een luide en gepassioneerde show met opgevoerde gitaarversterkers en live improvisatie.

Daisy Daisy
”Gary Numan on speed scubadiving on stage.” Zo omschrijft het Utrechtse Daisy Daisy de intense combinatie van synthpunk en wave. En dat belooft wat! Met synths, elektrische gitaren en drumcomputers wordt teruggegrepen naar helden uit de jaren ’80 zoals The Fall en Fad Gadget. In één jaar werden Le Mini Who, Red Light Radio en Eurosonic al veroverd met een zweterige combinatie van elektronische muziek en old skool punk vibes.

Mevrouw Tamara
Eigenzinnige, verhalende muziek met invloeden van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Haar oprechte, breekbare maar soms ook kritische teksten laten je nadenken over het leven dat ineens onalledaags lijkt. De omarmende instrumentatie biedt een warm bed waarin je je dromend mee kan laten voeren in deze gedachten. Voor haar nieuwste album ‘In je hoofd’, dook Mevrouw Tamara in het hoofd van mensen die mentaal in de knoop zitten, om het taboe omtrent deze onzichtbare conflicten te doorbreken.

Joan Franka
Joan Franka is een Nederlandse singer-songwriter wiens aanwezigheid niet onopgemerkt kan blijven. In 2019 bracht zij haar eerste singles van haar EP Luba The Baroness uit. De muziek creëerde zij samen met Marnix Wilmink (45ACIDBABIES, The Mauskovic Dance Band) en werd opgenomen in de Electrosaurus Southern Sound Studio van Pablo van de Poel (deWolff).

João Vedana
De in Brazilië geboren singer-songwriter en multi-instrumentalist João Vedana begon op zijn negende met het spelen van de gitaar. Na jaren van oefenen en verschillende optredens in zijn geboortestad, verhuisde hij naar São Paulo om zich te specialiseren in het bespelen van de elektrische gitaar.

Partner

Music Rights On Tour met Fresku

Het blijft voor veel muzikanten een moeilijke puzzel: muziek en recht. Moet ieder bandlid zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg ik voor shows ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? De Nederlandse rechtenorganisaties helpen je vandaag de puzzel op te lossen samen met Fresku. Hoe is zijn nieuwe album tot stand gekomen? Staat de Eindhovense rapper ingeschreven bij alle drie de rechtenorganisaties? Hoe werkt het aanmelden van zijn werk bij de organisaties en wat levert dit op? Voor iedereen die alles wil weten over muziekrechten en geen geld wil laten liggen!

PANELLEDEN
– Fresku – Artiest
– Silvia Biemans – Sena
– Esther Maijer – Buma/Stemra
– Yacine N’Diaye – NORMA

MODERATOR
– Martijn Crama (Artiestenmanager)

Partner